Beskrivelse
Ingredienser
gul hirse
hvede
havre
mung bønner
rød hirse
solsikke
hvid sorghum
kanariefrø
boghvede
Analytiske bestanddele (efter spiring)
protein – 9,7%
fedt – 4,6%
fiber – 7%
aske – 0,5%
Forberedelsesvejledning
1. Fjern nettet fra plastikbeholderen og skyl frøene grundigt under varmt rindende vand. Læg derefter nettet tilbage i plastikbeholderen og hæld vand i det, så det dækker frøene helt.
Vær ikke bange for at hælde lidt mere vand: frø vil absorbere noget af vandet, når de hæver. Lad frøene stå ved stuetemperatur i 8-12 timer, så de kan blive bløde og svulme op.
2. Fjern nettet med de hævede frø fra plastikbeholderen og dræn det resterende vand. Skyl frøene grundigt under varmt rindende vand og sæt derefter nettet tilbage i beholderen (uden vand). Dæk beholderen løst med låget (for at forhindre det øverste lag i at tørre) og placer det et varmt sted i 8-12 timer.
3. Gentag proceduren beskrevet i afsnit 2 dagligt i 3-5 dage, indtil frøene spirer. Den optimale længde af frøplanterne – 1-4 mm.